16/6/2023_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ * ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ-Το "δια ταύτα" της απόφασης του Δ.Ε.Ε Πολωνικού ενδιαφέροντος

 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ * ΑΘΗΝΑ 16/6/2023
Αγαπητοί Συν δανειολήπτες,
Μπήκαμε αισίως στην τελευταία φάση του Πολωνικού παραμυθιού. Για τελευταία φορά ενημερώνουμε με απόλυτο σεβασμό ,στην αγωνία και την οικονομική αφαίμαξη που υφιστάμεθα εδώ και 15 χρόνια .....
1)Παραθέτουμε το "δια ταύτα" της απόφασης του Δ.Ε.Ε Πολωνικού ενδιαφέροντος, η οποία από προχθές πανηγυρίζεται ως η πολυπόθητη λύση ! Όσοι δεν πανηγυρίζουν είναι "ύποπτοι", γι' αυτό μη δίνετε αφορμές !
."Για τους λόγους αυτούς, το Δικαστήριο (τέταρτο τμήμα) αποφαίνεται:
Στο πλαίσιο της ακυρώσεως συμβάσεως ενυπόθηκου δανείου στο σύνολό της για τον λόγο ότι η σύμβαση αυτή δεν μπορεί να εξακολουθήσει να υφίσταται μετά την απάλειψη των καταχρηστικών ρητρών, το άρθρο 6, παράγραφος 1, και το άρθρο 7, παράγραφος 1, της οδηγίας 93/13/ΕΟΚ του Συμβουλίου, της 5ης Απριλίου 1993, σχετικά με τις καταχρηστικές ρήτρες των συμβάσεων που συνάπτονται με καταναλωτές, έχουν την έννοια ότι:
-δεν αντιτίθενται σε δικαστική ερμηνεία του εθνικού δικαίου σύμφωνα με την οποία ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να ζητήσει από το πιστωτικό ίδρυμα αποζημίωση επιπλέον της επιστροφής των μηνιαίων δόσεων και των εξόδων που κατέβαλε για την εκτέλεση της σύμβασης, καθώς και της καταβολής των νόμιμων τόκων υπερημερίας από την ημερομηνία όχλησης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν διακυβεύονται οι σκοποί της οδηγίας 93/13 και τηρείται η αρχή της αναλογικότητας, και
– αντιτίθενται σε δικαστική ερμηνεία του εθνικού δικαίου σύμφωνα με την οποία το πιστωτικό ίδρυμα έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον καταναλωτή αποζημίωση επιπλέον της επιστροφής του κεφαλαίου που χορηγήθηκε προς εκτέλεση της σύμβασης, καθώς και της καταβολής των νόμιμων τόκων υπερημερίας από την ημερομηνία όχλησης.
(υπογραφές) * Γλώσσες διαδικασίας: η πολωνική."
2) Η απόφαση αφορά συμβάσεις ενυποθήκων δανείων που κρίθηκαν άκυρες λόγω καταχρηστικών όρων και όχι γενικώς και αορίστως σε δάνεια σε Ελβετικό.
3) Αφορά σε όλες τις συμβάσεις δανείων που κρίθηκαν άκυρες είτε σε τοπικό νόμισμα (όπου δεν έχουν το ευρώ ) , είτε σε ευρώ είτε σε ξένο νόμισμα.
4) Δίνει την δυνατότητα στον δανειολήπτη να αιτηθεί δικαστικώς επί πλέον αποζημίωση εκτός από τα ποσά που κατέβαλε εξ αιτίας της συγκεκριμένης καταχρηστικής ρήτρας .
5) Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ επι του αιτήματος σταθμίζοντας κλπ., κλπ. ( το γνωστό "μπαλάκι" του ΔΕΕ)
6) Δεν δίνει το δικαίωμα στην Τράπεζα να ζητήσει ΤΙΠΟΤΑ επι πλέον του ποσού που εκταμιεύθηκε για λογ/σμό του δανειολήπτη εκτός από τόκους υπερημερίας από την ημερομηνία της όχλησης για καταβολή .
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας το ΔΕΕ δεν έκρινε κανέναν όρο καταχρηστικό ,δεν αναφέρθηκε σε ισοτιμίες εκταμίευσης ,δεν έκρινε άκυρη σύμβαση κλπ κλπ. Εξέτασε μόνον τα δικαιώματα και δυνατότητες δανειολήπτη και τράπεζας αν σύμβαση δανείου έχει κριθεί άκυρη σύμφωνα με το ενωσιακό δίκαιο !!!
Και τώρα οι ΑΠΟΡΙΕΣ στις οποίες φυσικά αρνούνται να απαντήσουν οι κατ' επάγγελμα διακινητές και διαστρεβλωτές ειδήσεων:
1) Έχει κριθεί τελεσίδικα ή αμετάκλητα άκυρη καμία σύμβαση ελβετικού δανείου στην Ελλάδα ?
2) Υπάρχει περίπτωση και σε τι βάθος χρόνου και με ποια ακριβώς διαδικασία να γίνει αυτό ?
3) Την ακυρότητα των συμβάσεων θα την κρίνει το ΔΕΕ ή η Ελληνική δικαιοσύνη ?
Υπάρχει το γεγονός ότι εκκρεμούν 3 αναιρέσεις επί συλλογικών αγωγών σε τμήματα του Α.Π. τα οποία θα κληθούν ,να ανατρέψουν την απόφαση της πλήρους ολομέλειας σε άγνωστο χρόνο από σήμερα, επειδή (όπως λέγεται) θα υποβληθούν στο Δ.Ε.Ε νέα προδικαστικά ερωτήματα (τα οποία δεν υποβλήθηκαν στην αναίρεση κατά Eurobank) ! 
Προέκυψαν τώρα? Φυσικά και δεν μπορούμε, να γνωρίζουμε ούτε τα ερωτήματα , ούτε την ιδιαίτερη και καταλυτική σοβαρότητά τους , ούτε την τύχη αυτών των ερωτημάτων. Ούτε πως μία θετική απόφαση θα κρίνει την περαιτέρω δικαστική πορεία της υπόθεσης. Θα γίνουν δεκτοί οι λόγοι της αναίρεσης και η υπόθεση θα επιστραφεί στο Εφετείο για να εξετασθεί μόνο για τα συγκεκριμένα θέματα των λόγων αναίρεσης? Και ύστερα αν κερδηθεί η υπόθεση θα αρχίσουν οι ατομικές αγωγές? 
Μήπως όμως τότε κάποιος ρέκτης υπουργός βγάλει υπουργική απόφαση και δεν χρειασθούν οι ατομικές? Και το ΣτΕ απορρίψει την προσφυγή της τράπεζας κατά της υπουργικής απόφασης? Όπως αντιλαμβάνεσθε τα πράγματα είναι απλά και η τελική δικαίωση πολύ κοντά.... σε σχέση με μία άμεση νομοθετική ρύθμιση, ειδικά αν τελικά πάμε σε ατομικές αγωγές !
Αυτή λοιπόν είναι η Ευρωπαϊκή προοπτική που μπορεί να αξιολογηθεί από όλους τους δανειολήπτες Ελβετικού και να εκτιμήσουν την σημασία και την όποια επίπτωση στα δάνεια μας, έχει τελικά η απόφαση του ΔΕΕ για τους Πολωνούς .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ_1: Επειδή πολλοί τούτες τις ώρες και πριν τις εκλογές, αναλώνονται σε «προσωπικές εκτιμήσεις» και αποπροσανατολίζονται πολλοί, ας δούμε επώνυμες νομικές ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ απαντήσεις να δημοσιεύονται. Μόλις υπάρχουν τέτοιες, φυσικά θα τις κοινοποιούμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ_2: Η Πολιτική λύση-Νομοθετική ρύθμιση που από πέρσι επίμονα, σταθερά, αδιαπραγμάτευτα πιέζουμε και επιδιώκουμε μέσα από τη Βουλή, αφορά ΟΛΟΥΣ χωρίς καμία εξαίρεση και αποκλεισμό. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου, για άμεσα βιώσιμα δάνεια, ΑΜΕΣΑ, πριν είναι αργά, πολύ αργά.
Με εκτίμηση
Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου «Συσπείρωση & Δράση»
Email : esddaniachf@gmail.com Παρουσία στο FB: EpitropiProtovouliasCHF



Σχόλια

  1. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ_ενημερωθείτε και στην ΒΑΣΙΚΗ ομάδα : https://www.facebook.com/groups/daneiachf.drasi από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας-Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου με προφίλ-profil : https://www.facebook.com/EpitropiProtovouliasCHF/ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, επειδή πολλοί ανά την Ελλάδα, δεν έχουν την δυνατότητα να μάθουν για την ύπαρξή μας, ενημερώστε στον κύκλο σας να έρθει σε επαφή-να ενημερωθεί. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, απαραίτητο και γιατί, μόνο έτσι θα έχουμε κάποιο θετικό και βιώσιμο αποτέλεσμα, για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΛΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ: Παρακαλούμε, τα σχόλια σας με σοβαρότητα και ουσία, πάνω στο θέμα μας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ αριθ. 99/23 Λουξεμβούργο, 15 Ιουνίου 2023-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δανειολήπτες σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου: Φτάνει η ληστεία και η εγκληματική σιωπή όλων-Απαντούν με ΝΕΑ συγκέντρωση και με πορεία στη Βουλή 30/3/2024

10/4/2023_ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑ-ΔΑΝΕΙΑ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ-Αναπάντητα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ προς ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ και ΚΟΜΜΑΤΑ