20.7.2024_Δάνεια σε ρήτρα ελβετικού φράγκου: « Σχετικά με την προαναγγελθείσα Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου ! »

 


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»

🚩 20/7/2024_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

« Σχετικά με την προαναγγελθείσα  Αγωγή  κατά του Ελληνικού Δημοσίου !


Φίλοι συνδανειολήπτες σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου.

1) Μετά από  2 1/2 χρόνια(!!!)  η περίφημη καταγγελία στην Κομισιόν για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο λόγω παράβασης του κανονισμού λειτουργίας της Ε.Ε (μη αποστολή προδικαστικών  ερωτημάτων )  απορρίφθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο. Είναι περιττό για τα  μέλη της ομάδας(που διαβάζουν τις αναρτήσεις) να πούμε, ότι με πολλές αναρτήσεις είχαμε εκτιμήσει, με επιχειρήματα, ότι οι ελπίδες για παραπομπή της Ελλάδας ήταν ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Αυτό που δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε είναι η  κατά γενική παραδοχή αστεία δικαιολογία  της απόρριψης.

Βέβαια ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Ίσως τώρα οι αφελείς δανειολήπτες που πιστεύουν στην ” Ευρωπαϊκή δικαίωση”  αντιληφθούν  κάποια πράγματα . Και τώρα αυτοί που προσπαθούσαν τόσα χρόνια  με κάθε τρόπο να τους πείσουν για το “Ευρωπαϊκό  όνειρο”  εξαπολύουν μύδρους. Ο ορισμός της κυβίστησης.

2) Θυμόμαστε πολύ  καλά τι μας έλεγαν. Ότι αν τελικά παραπεμφθεί η Ελλάδα δημιουργείται η νομική βάση για έγερση αποζημιωτικής αγωγής  αυτών που συμμετείχαν  στην αναίρεση κατά EUROBANK, λόγω ηθικής βλάβης  !

Ακόμα και τώρα όμως που η καταγγελία απορρίφθηκε και δεν παραπέμφθηκε η Ελλάδα  προαναγγέλλουν αποζημιωτική αγωγή !!!

Δηλαδή, να μη χαθεί η μεγάλη ευκαιρία  κατάθεσης αγωγής !!!

Δηλαδή, τζίρος να γίνεται !!!

Και τι βρήκαν οι ανεξάντλητοι  ως αιτιολογική βάση ( πάντα φυσικά για ηθική βλάβη) ?

Μία υποσημείωση της απορριπτικής απάντησης  όπου  η Κομισιόν επισημαίνει την επιλογή των δανειοληπτών να κινηθούν δικαστικά κατά της Ελληνικής  Δημοκρατίας, ώστε το κράτος να αποκαταστήσει την ζημιά που υπέστησαν οι δανειολήπτες από την παραβίαση του δικαίου της Ε.Ε.  !

Δηλαδή, τι λέει η Κομισιόν με απλά λόγια ?

Εγώ ως η πλέον αρμόδια να ερευνήσω την καταγγελία και να παραπέμψω  στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, δεν το κάνω, θεωρώ το περιστατικό μεμονωμένο, αλλά εσείς μπορείτε να βρείτε Έλληνες δικαστές που θα καταδικάσουν το Ελληνικό Δημόσιο  και θα σας  επιδικάσουν αποζημίωση για την  ζημιά που υποστήκατε, από την  παραβίαση που έκαναν ανώτατοι συνάδελφοί τους  !!! Εντυπωσιακό ! Και ποιά είναι η ζημιά που θα αποκαταστήσει  το ” γαλαντόμο” Ελληνικό Δημόσιο και οι “τολμηροί” Έλληνες  δικαστές ?

Η  ζημιά είναι μόνο σε ηθικό επίπεδο  και συνίσταται στο ότι οι δανειολήπτες στερήθηκαν δικονομικών  τους δικαιωμάτων  και όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις θα προστεθούν η ψυχική οδύνη κλπ. κλπ .

Και όχι φυσικά η οικονομική ζημιά που υφιστάμεθα τόσα χρόνια !!!

Ειλικρινά ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όσους αποφασίσουν να συμμετέχουν  και δεν αποτρέπουμε κανέναν .

Ενημερώνουμε  υπεύθυνα για τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης (όπως κάνουμε πάντα)  και ο καθένας μπορεί να κρίνει και να εκτιμήσει το τι θα πράξει .

3) Καλούμε τον ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ. να δημοσιοποιήσει  ολόκληρη την απόφαση της Κομισιόν για να δούμε και την θέση της Ελληνικής κυβέρνησης , που προφανώς θα αναφέρεται και να διευκρινίσει  ότι η όποια αποζημίωση  που θα ζητηθεί, αφορά ηθική  βλάβη και μόνο !!!

Εάν χρειασθεί θα επανέλθουμε.

Φίλοι συνδανειολήπτες,

Η αναγκαιότητα άμεσης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για βιώσιμα δάνεια, ώριμη και εφικτή όσο ποτέ. Ας το πράξουν στη Βουλή! Συνεχίζουμε!

Συνεχίσουμε την δράση μας μαζί με όλους εσάς πού πήρατε μέρος στις κινητοποιήσεις που έγιναν, ελπίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα είμαστε πολύ περισσότεροι.
Αυτό άλλωστε είναι και η καλύτερη εγγύηση για την λύση του προβλήματος.

« ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ και Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!! »


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»
Email: esddaniachf@gmail.com             Επιτροπή: https://www.facebook.com/EpitropiProtovouliasCHF/
Πανελλαδικά προσβάσιμος ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ Πρωτοβουλίας: https://drasi-daneia-elvetiko.gr/
ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ-ΥΛΙΚΟΥ : https://www.facebook.com/groups/daneiachf.drasi
(Για διαδικαστικά θέματα: Φασουλάς Γιάννης 6974720445  )
Αφορά συνδανειολήπτες, κάνουμε όλοι εγγραφή ελεύθερα και στον νέο ιστότοπο για newsletter και άμεση πληροφόρηση στο email σας, με ότι συμβαίνει γύρω από τα δάνειά μας-ελεύθερος για όλους : https://drasi-daneia-elvetiko.gr/ ή στέλνουμε τα στοιχεία μας στο email της Επιτροπής esddaniachf@gmail.com για να έρχονται ενημερώσεις αυτόματα ή στείλτε τα στοιχεία: (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-Κινητό-Πόλη )
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ-ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ. Κάθε μικρή ατομική προσπάθεια σας, μια μεγάλη βοήθεια για όλους μας. Ενημερώστε – κοινοποιήστε σε άλλους συνδανειολήπτες, μέσα κι έξω από τα socialmedia.
Γραφτείτε στη Σελίδα Άμεσης υποστήριξης και του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ, μέσα στο FBhttps://www.facebook.com/Epitropi.ProCHF.drasi.daneia.elvetiko


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ αριθ. 99/23 Λουξεμβούργο, 15 Ιουνίου 2023-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δανειολήπτες σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου: Φτάνει η ληστεία και η εγκληματική σιωπή όλων-Απαντούν με ΝΕΑ συγκέντρωση και με πορεία στη Βουλή 30/3/2024

10/4/2023_ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑ-ΔΑΝΕΙΑ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ-Αναπάντητα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ προς ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ και ΚΟΜΜΑΤΑ