Ενημέρωση για τα Δάνεια σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου, σχετικά με τις πραγματικές διαστάσεις της συλλογικής και ατομικής αγωγής.

 



Επιτροπή Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου «Συσπείρωση & Δράση»

26.4.2024_ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ σε ρήτρα ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Ενημέρωση για τα Δάνεια σε ρήτρα Ελβετικού Φράγκου, σχετικά με τις πραγματικές διαστάσεις της συλλογικής και ατομικής αγωγής.

Η Επιτροπή μας, μετά και τα τελευταία γεγονότα, τιμώντας τις παρουσίες και τις υπογραφές σας που έχουμε καταθέσει, από τον Μάϊο του 2022 και στα τέσσερα  ψηφίσματα στη Βουλή, στις ανοιχτές συγκεντρώσεις και δράσεις σε ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΡΗΤΗ και θα συνεχίσουμε ξεκάθαρα, σταθερά και αδιαπραγμάτευτα να το κάνουμε, για άμεσα βιώσιμα δάνεια με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, προχωρά στην κάτω ανακοίνωση:

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Για να τελειώνουμε με την σύγχυση, που μάταια προσπαθούν κάποιοι να προκαλέσουν  στους δανειολήπτες ! Επειδή  πολλοί δανειολήπτες  μας ρώτησαν  θεωρούμε υποχρέωση μας, να  πληροφορήσουμε  υπεύθυνα αναλαμβάνοντας  την ευθύνη των λεγομένων μας.

Ερώτηση 1: Οι συνδανειολήπτες που  “συμμετείχαν ” στην αναίρεση κατά της τράπεζας Πειραιώς, έχουν κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι  των άλλων δανειοληπτών της Πειραιώς που  ούτε συμμετέχουν στην αναίρεση , ούτε είναι μέλη του ΣΥΔΑΝΕΦ  ή κάποιας Καταναλωτικής Ένωσης ?

Απάντηση: Κανένα απολύτως πλεονέκτημα δεν έχουν  αυτοί που “συμμετέχουν”  σε συλλογική αγωγή   κατά οποιασδήποτε τράπεζας  έναντι των άλλων δανειοληπτών της ίδιας τράπεζας ,που δεν συμμετέχουν. ΟΛΟΙ και οι συμμετέχοντες και οι μη συμμετέχοντες, εφ΄  όσον υπάρξει θετική αμετάκλητη απόφαση  επί συλλογικής αγωγής  ΠΡΕΠΕΙ να ασκήσουν ατομική αγωγή ! Και τα μέλη του  συλλόγου και τα μη μέλη ! Εκτός φυσικά, αν εκδοθεί υπουργική απόφαση  βάσει του νόμου “περί προστασίας  καταναλωτών ”  2251 /94 που θα ισχύει πάλι  για ΟΛΟΥΣ !

Ερώτηση 2: Ισχύει  και  τι σημαίνει  σε απλά Ελληνικά αλλά και ποιά είναι η πρακτική χρησιμότητα της  άποψης : ” Όποιος συμμετέχει στην συλλογική αγωγή  αποκτά άμεσα εκτελεστό το θετικό αποτέλεσμα  της ”  ?

Απάντηση: Η σημασία αλλά και η πρακτική χρησιμότητα  της άποψης αυτής περιγράφεται επακριβώς  με την πασίγνωστη, θυμόσοφη λαϊκή ρήση:  “Μία τρύπα στο νερό ” !

Λυπούμεθα,  αλλά  είναι η πιο  κατάλληλη απάντηση για να περιγράψει  την χρησιμότητα  της  άποψης που αναφέρθηκε. Ποτέ κανείς δικηγόρος δεν είπε τέτοια άποψη.  Ίσως σε συλλογικές αγωγές για ελαττωματικά  ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ψυγείων κλπ.. Όχι όμως σε συλλογική αγωγή για δανειακές συμβάσεις.

Ερώτηση 3:  Τι σχέση έχουν οι ατομικές ή ομαδικές αγωγές των συνταξιούχων  και οι αιτήσεις ακύρωσης Υπουργικών αποφάσεων  στο ΣτΕ   με τις συλλογικές αγωγές για το Ελβετικό ?  (Σημειωτέον ότι η ομαδική αγωγή καμία σχέση δεν έχει με την συλλογική αγωγή.)

Απάντηση :  Έχουν τόση σχέση μεταξύ τους,  όσο σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο !

Οι αγωγές των συνταξιούχων  γίνονται  με την αμφισβητούμενη δικαιοδοσία  και αφορούν ζητήματα  κυρίως λάθος υπολογισμού  της σύνταξης τους  είτε σε  ατομικό επίπεδο (ατομική αγωγή)  είτε μαζικά  από συνταξιούχους με το ίδιο ακριβώς  πρόβλημα (ομαδική αγωγή).

Η συλλογική αγωγή  ασκείται  μέσω της εκούσιας διαδικασίας μόνο από  Καταναλωτική  Ένωση  και προσπαθεί να δημιουργήσει  “δίκαιο”   ώστε ύστερα  να ασκηθούν ατομικές αγωγές  βάσει της θετικής έκβασης της συλλογικής !

Η ορθότητα των απαντήσεων  είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί  με μία απλή ερώτηση σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ  δικηγόρο κάθε περιφέρειας , νομού, πόλης, κωμόπολης και χωριού.

Επίσης όσοι γνωρίζουν ανάγνωση μπορεί να διαβάσουν το πιο κάτω  απόσπασμα από  την   799/2-11-2017  απόφαση  της συλλογικής πρωτόδικα κερδισμένης  απόφασης κατά της Εθνικής Τράπεζας. Παρόμοια αποσπάσματα  υπάρχουν και στις άλλες 2 κερδισμένες πρωτόδικα  συλλογικές κατά EUROBANK  και  Alpha.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι δικαστές (τουλάχιστον εδώ) προσπαθούν να προστατέψουν  τους δανειολήπτες και να αποτρέψουν  κάθε αρπακτικό, εμποράκο ελπίδας και διάφορα  μαγαζάκια  που θα στηθούν για το ελβετικό.

Διευκρινίζουν λοιπόν οι δικαστές, ότι η συλλογική αγωγή  γίνεται με την εκούσια διαδικασία  και το όποιο αποτέλεσμα  της δεν επηρεάζει  την δανειακή σύμβαση  του κάθε δανειολήπτη, ο οποίος πρέπει να προσφύγει  βάσει της θετικής απόφασης  και με την αμφισβητούμενη δικαιοδοσία  για να δικαιωθεί !!!

Για  να τελειώνουμε συνδανειολήπτες με τα παραμύθια, να ασχοληθούμε με το πρόβλημα μας.

(ακολουθεί σε εικόνα το απόσπασμα από  την   799/2-11-2017, προς ανάγνωση και όποιος επιθυμεί, ας την δείξει στον δικηγόρο του ή ας κοινοποιήσει νομική απάντηση με υπογραφή και όχι σχόλια ανεύθυνα. )

🔻ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ αριθ. 99/23 Λουξεμβούργο, 15 Ιουνίου 2023-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δανειολήπτες σε ρήτρα Ελβετικού φράγκου: Φτάνει η ληστεία και η εγκληματική σιωπή όλων-Απαντούν με ΝΕΑ συγκέντρωση και με πορεία στη Βουλή 30/3/2024

10/4/2023_ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑ-ΔΑΝΕΙΑ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ-Αναπάντητα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ προς ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ και ΚΟΜΜΑΤΑ